miércoles, 28 de mayo de 2014

LA GRAN MULTINACIONAL - HERETICA FICCIÓ

Final maig 2014
Aquest text es pot considerar ficció. No sigui que algú pensi que sóc heretge.
Vaig estudiar amb mossens, com era habitual. I després, que també va ser habitual, quasi tots van passar a civils, i uns quants van desaparèixer. M’agradaria trobar-ne uns quants. A veure com els hi ha anat. La joventut marca, i a cadascú li toquen els temps que li toquen.
Volia dir que les seves creences van canviar ó simplement era un modus de vida i van agafar aquell camí fins que va tocar agafar un altre. Interès ?.
Veig algun encara sovint, i el veig casat i creient.
El que és impressionant, per intel·ligent, és el Papa d’ara. Sembla convincent. Cosa que no és l’Església com a institució. Sents molta gent parlar que “creu en alguna cosa” però no en l’església. No sé si això és pitjor que ser creient. O voler ser creient, que allibera l’ànima.
Respectable és qualsevol opció, ja que vivim i morim. Esperant que sigui de la forma millor possible.
Anem per la Gran Multinacional. Disset segles aprox des de la formalització de l’organització. I no va ser un Papa, va ser un Emperador.
La voluntat, el control de la gent. També calmar la població i ser submisos. Calia muntar la jerarquia que jugués a favor. Pura teoria infundada.
La història té, però, els exemples de la barreja de religió-poder-guerra santa-diners-privilegis. Lleig. Molt lleig que s’aniquilessin els creients d’una altra forma d’entendre la Fe Cristiana. Simplement per no dependre de Roma i la seva jerarquia i de pas arreplegar els diners que donava guanyar una guerra.
Les creuades. Barreja de fe cega en la religió i excusa per conquerir territoris i apoderar-se del tresor dels jueus.
Les transcripcions, textes, Biblies. Escrites molt de temps després dels successos. Amb la conseqüent adaptació als temps, voluntats i interpretacions. Les no convenients aparcades als magatzems Vaticans.
Quanta gent morta per no combregar en la informació oficial. Científics, erudits, curiosos, etc., o per foscos interessos com la Inquisició.
De les coses que més em dolen, és com una organització Humana, s’autoconsidera representant oficial de “Déu”, i que l’estructura humana és correcte per dret diví.  Ja en sí la Fe és prou difícil d’entendre. I sort el que en té.
L’altre punt molest és com es pot oficialitzar la “santedat”. Com el Cap d’una organització humana és SANT pel simple fet d’ocupar una cadira. Tots sabem que el ser humà, massa difícilment pot ser sant. I ara, semblen les creus de Sant Jordi, que es donen a dojo. Sembla una estratègia per fer publicitat i caure bé en els llocs de procedència dels “Sants”.
Com poden, avui en dia, la jerarquia eclesiàstica posar-se en política. Com poden cardenals i bisbes parlar de lo poc “catòlics” que són els que es volen separar d’Espanya. Fa tuf.
Perquè no ens expliquen i documenten el tracte fiscal sobre les propietats de l’església, perquè a la declaració de la Renda tenen quadret, i altres religions no. Perquè cobren un sou estatal tots els mossens ?. Perquè no paguen dret de successió (això no ho he comprobat, però podria apostar.)
L’Església, però ha fet coses impressionants. Ha sigut la conservadora del coneixement, alhora que també va destruir creences i coneixements no convenients per ella. Però sense ella no s’ havés conservat res.
Però li agrada seure al costat del poder polític i econòmic. Tan amb dictadures com presumptes democràcies. Sense manies. O ser en si mateixa aquest poder polític i econòmic. El llibre OPUScle ho diu clarament.
I l’Església està entre nosaltres. A cada poble i ciutat. Milers d’escoles. Mossens i monges que aporten el seu gra de sorra. Per bé. I forma part de la nostra cultura i les nostres vivències.
Està canviant tot molt ràpid, i li passa com a Europa, que no acaba d’encaixar amb la realitat i se li veuen els interessos, ja ni dissimulats.
A més, amb la quantitat de informació que empassem, l’habituació a la corrupció, al control de medis, a les llistes tancades, lobbys, actuació aprofitada de els empreses, i mil etc, a més de coses bones, estem intentant sobreviure. No estamos tan mal, com deia un exdirectiu del Barça. Si treballes o la família té calé.
I si no, visca la paciència i la Fe, que també ajuda. En moments difícils és quan pot tenir més sentit.
Nois i noies, sou molt bona gent.

J.

No hay comentarios:

Publicar un comentario