NO, I CAN’T –
Sortida ocasional -
______________
7-6-2014
Es molt divertit.
Però no puc amb la meva ànima. Ahir vaig sortir a sopar per fer el comiat de
solter d’un bon company de feina. Segur que li anirà bé.
Vam sortir de SS
cap a les 20:40. Direcció Sitges, on teníem reservada taula en un restaurant molt
interessant, El Trull. Per la carretera de SS a Vilafranca i passada La Granada
vaig agafar la nova C-15. Encara es de dia en aquesta època de l’any, i
aquestes passejades són agradables.
La vetllada
semblava que aniria bé.
Tres cotxes i 6
persones ens havíem de trobar davant el hotel Callipolis.
En arribar a
Vilanova, em vaig despistar i em vaig passar l’entrada a l’autopista per anar a
Sitges. I vaig continuar tirant per passar per l’antiga carretera de
Vilanova-Sitges.
A Sitges vaig
girar pel carrer del Callipolis i al passeig vaig buscar lloc per aparcar. A ma
dreta.
Davant el
Callipolis no havia ningú. Però al establiment del passeig, El Picnic, estaven
tots asseguts en una taula.
Jo no havia
agafat cap jaqueta per mandra. Igual m’equivocava.
La primera copeta
?. Cervesetes, algun pacharan. I es clar, les primeres fotos. Una de les
companyes va portar una diadema de princesa. D’aquelles de plàstic de color de
plata, de plàstic.
El company que se’ns
casava, va fer una mirada de preocupació en clau d’humor. No li agrada excessivament
cridar l’atenció. En aquell moment em vaig posar jo la “corona” de princesa.
Per animar la cosa. Ell també es va animar. Ja em passaran les fotos.
Al nostre costat,
uns estrangers (dos nois), suposo que parella, no ens feien massa cas. Suposo
que tenien prou feina entre ells. Una cambrera que havia vingut, tampoc va fer
cap gest de sorpresa, suposo que a Sitges deuen veure de tot, però ens va
servir amb un somriure d’aquells que et fan sentir bé. Es un molt bon punt de
trobada. Sí.
S’havia fet l’hora
de sopar i vam llevar ancores fent un passeig fins el carrer del Pecat. Una
temperatura agradabilíssima ens va acompanyar. L’ambient d’aquella hora no era
el d’una nit d’estiu del mes d’agost. Gent, gays, visitants, i ocasionals com
nosaltres fan de la barreja un bon cocktail a Sitges. A mes d’aquest casc
antic, que sembla fet per al turisme. M’agrada.
Al arribar al
restaurant, ens van acompanyar a la nostra taula. Ben decorat, un parell de
celebracions familiars, algunes parelles visitants, es sentia parlar en italià,
anglès, català i alguna llengua més. Però en tots els idiomes, molt finament.
El nostre cambrer
anava amb el braç dret lligat. L’havien operat de l’espatlla. Tendons i
lligaments. No ens podia fer el “stick tartar”, tal com ja ens van avisar al
fer la reserva.
Ens vam deixar
aconsellar. Uns primers a compartir. Una amanida fresca i boníssima. Amb salmó
fumat, verd, cherries i una salsa fantàstica. Un paté salat boníssim. I uns
musclos del Delta. De segon, cadascú va
triar. Però la cosa va quedar en bacallà fresc. Molt interessant i deliciós i roast
beef amb salsa vermella de no recordo què. Donava la impressió que va agradar
força. Un vi blanc afruitat, Raimat Chardonnay, ens va ajudar a passar-ho d’allò
més bé amb un d’aquells ambients, entre no habitual, agradable, ben decorat,
bon servei i un cambrer amb accent, semblava que italià, gay, simpàtic,
baixetó, amb molta personalitat i força, segur de si mateix i que traspassava
alegria de la vida. I el somriure contagiós. Gràcies mister.
Més fotos del
sopar. I fent una passejada, vam anar a parar a un lloc que coneixia la persona
que va triar el restaurant. Va estar molt encertada. Un local sota l’hotel
Callipolis. Per madurillos. Música “medieval” dels 80. Discotequera, però pel
meu gust sense massa encert. L’ambient, tranquil. Donava la impressió de lloc
de trobada de separats i solters de la zona de la comarca, algun turista, algun
periodista televisiu, alguna parella del moment ( vull dir ocasional, per la
pinta) i gent suposo que com nosaltres. D’alguna celebració, trobada d’amics.
I alguna copeta més.
Bo el gin-tonic. Vaja, una vetllada molt bonica i agradable. Amb uns companys
dels que em sento orgullós i que aprecio moltíssim. Tinc sort.
Però avui,
dissabte matí, no puc amb la meva ànima. Al llevar-me no sabia si estava
malament ó no gaire bé. Si no tenia la vista bé ó que els ulls no volien
treballar. Aigua please.
Uns quants
recadets, farmàcia, botiga d’animals (menjar pels ocells), perruqueria (ja em
tocava). Un pollastre a l’ast, una ensaladilla i un empedrat. I siesta. No al
sofà, al llit. Que bé.
I es que la vida
de solter és molt dura. Ja no estic acostumat. NO,I CAN’T.
PD. Aquest matí
un conegut li ha dit a la meva dona que m’havia vist per Sitges. No hi ha
secrets. Al local del hotel vaig trobar un parell de coneguts de SS. Com per
fer maleses . . .
I es que no puc.
NO, NO, NO. I CAN’T.
See you soon (que
no vol dir la presentadora xinesa de televisió del Intermedio)
JP
¡ Doy fe que fue una noche genial ! Te has olvidado de mencionar cuando el camarero preparó un "tast" de couland y helado y se lo metió (literalmente) en la boca a nuestro compañero, que en ese momento cerró los ojos para saborearlo mejor. ¡una imagen imborrable!
ResponderEliminar