martes, 7 de julio de 2015

EL CALORET O EL FI DE LA CIVILITZACIÓ - EL CALORCITO O EL FIN DE LA CIVILIZACIÓN - català i castellano

CATALA

El món que coneixem s,acaba. La civilització, al estil que coneixem, dona senyals d,esgotament i perversió. Les democràcies "virtuals" ja no dissimulen que la innocència s,acabat. Els diners ho són tot. El control de la informació i l,ús de les eines d,estat al servei de uns quants i per interessos indecents. La manipulació es una normalitat.
Ara ja sabem que la globalització consisteix en generalitzar la misèria i fer els rics més rics. Els drets laborals i l, interès perquè tothom millori la seva situació ha desaparegut per les presses de que alguns siguin més rics.
La política consisteix en enganyar durant una temporadeta i després a repartir càrrecs remunerats. I si ja no hi caps, cap al senat que fan falta dormilegues. Si el premi és gros cap a Brussel·les.
Aquests canvis es van produint de mica en mica. Però no heu notat que treballem, si es que treballem, perquè ens fan un favor? Que cobrem sempre massa si ho comparem amb altres de més pobres? No sentiu dels alts organismes europeus, dirigits per corruptes, que ens han de baixar el sou i pujar els impostos? Cosa que no s, apliquen personalment.
Quan ja no es poden mantenir els avars de la cúpula,  per perpetuar la seva creixent presència familiar o d, amiguets,  quan els recursos ja no donen per més creix el deute públic.  Quan aquest passa a ser impagable i la lluita es demanar més crèdit per anar pagant les quotes, és com l, avís del que neda amb taurons al voltant. Quan aquests tinguin gana provaràn de mossegar.
Però en canvi, el nostre gran filòsof del segle, no pensa així. El procés o t, afecta o no. Tens feina o no. Cobres suficient o no, tens patrimoni o no, tens deutes pagables o no, tens pis o no. La qüestió és que cap societat pot avançar deixant molta gent per les vores.
Els canvis són lents, tranquils. De moment el nostre filòsof diu: "Al l'oro,  que no estamos tan mal".

CASTELLA

El mundo que conocemos se acaba. La civilización, el estilo que conocemos, da señales de agotamiento y perversión. Las democracias "virtuales" ya no disimulan que la inocencia se ha acabado. El dinero lo es todo. El control de la información y uso de las herramientas de estado al servicio de unos cuantos y por intereses indecentes. La manipulación es una normalidad.
Ahora ya sabemos que la globalización consiste en generalizar la miseria y hacer los ricos más ricos. Los derechos laborales y el interés que para todos mejore su situación ha desaparecido por las prisas de que algunos en ser más ricos.
La política consiste en engañar durante una temporadita y después repartir cargos remunerados. Y si ya no hay puedes salir elegido, hacia el senado que hacen falta dormilones. Si el premio es gordo , para Bruselas.
Estos cambios se van produciendo paulatinamente. Pero no habéis notado que trabajamos, si es que trabajamos, porque nos hacen un favor? Que cobramos siempre demasiado si lo comparamos con otros de más pobres? No escucháis a los altos organismos europeos, dirigidos por corruptos, que nos tienen que bajar el sueldo y subir los impuestos? Algo que no se aplican personalmente.
Cuando ya no da para mantener los avaros de la cúpula, por perpetuar su creciente presencia familiar, o amiguitos, crece la deuda pública. Cuando esta pasa a ser impagable y la lucha se convierte en pedir más crédito para ir pagando las cuotas, pasa a ser como el aviso del que nada con tiburones alrededor. Cuando estos tengan hambre morderán.
Pero en cambio, nuestro gran filósofo del siglo, no piensa así. El proceso o te afecta o no. Tienes trabajo o no. Cobras suficiente o no, tienes patrimonio o no, tienes deudas pagaderas o no, tienes piso o no. La cuestión es que ninguna sociedad puede avanzar dejando mucha gente por las cunetas.
Los cambios son lentos, estad tranquilos. De momento nuestro filósofo dice: "Al loro, que no estamos tan mal".


JP


Resultat d'imatges de parlamento europeo


No hay comentarios:

Publicar un comentario