DOBLE JOC – CATALA - POLÍTICA
Fa uns dies, a la contraportada d’un conegut diari, un senyor afirmava que les crisis són transferències de recursos cap els més poderosos. Em va sorprendre l’afirmació, però ben pensat, encertat.
Podem llegir que en els anys de crisi, la gent més rica encara ho és més. Els “jubilats” de les antigues Caixes d’estalvi han marxat amb les butxaques ben plenes. Els consellers de les grans empreses cotitzades han augmentat els seus ingressos. Els polítics en el poder tenen doble sou i plena impunitat. Els jutges que s’atreveixen a “tocar” les famílies sagrades mesetàries acaben sense feina. I això que les altes instàncies de la Justícia es posen a dit. I els cognoms dels polítics es perpetuen ( i vaja d’on venen els actuals).
La justícia beneficia els rics. Els assalariats carreguen amb els impostos. Les subvencions, per comptes de ser una motivació ben orientada és una simple compra de vots i un repartiment del botí sense fi (coses del “derecho de conquista”). Els cervells del ordre mundial “castellà” segueix castigant tota l’àrea de l’antiga Corona d’Aragó, en el fons, perquè saben que hi ha coses que no cambien, i l’única manera de controlar-ho és amb l’ofegament econòmic i el controls dels medis (econòmics, polítics, justícia i medis de comunicació).
Balears, València, Catalunya, trasbassen recursos a la resta de la península i purguen el no disposar del poder que donen les institucions d’un estat. A més de la influència per inversions i la multitud de funcionaris en el mateix estat, les agencies estatals i les empreses públiques. També militars, etc.
Només els Bascos i Navarresos han sortit ben parats. Els està bé l’actual situació i estan actuant coordinadament amb L’Estat per mantenir el seu status Foral actual. No sigui que hagin de pagar la factura catalana . . .
I l’altre dia (evidentment, pura ciencia ficció), vaig somiar en una conversa telefònica :
-Barak. How are you ?.
-Hi Vladimir. Fine.
-Do you remember our last conversation ?. Have you got your wallet ready ?. Next week I’ll explain “the notice”.
-OK Vladimir. Half for you, half for me. In Singapoore. I’ll invest 3 million dollars by the investment fund. First day after your presentation, we’ll buy. Second day, selling.
Vaja somnis. Com si tot fos tan fàcil.
El mon s’està re-encaixant. Els Estats units no volen perdre el seu paper de primera potència. Xina, dissimuladament ho serà, sense fer soroll. Conscient de les seves febleses. Els Russos no volen perdre la seva influència a l’àrea de l’antiga URSS.
Els Indis no fan por a ningú, i van fent. Però massa gent.
El doble joc és : Les coses importants les coneixen la gent de la “Cúpula”. La gent més poderosa, impunes, per sobre dels Estats. Parlen entre ells.
Es tantegen anivell polític i geoestratègic, paper que forcen els dominadors dels estats (lobbys, etc.). Però conviu amb els interessos econòmics personals, que no són amics de les sorpreses, però sí de la informació privilegiada.
O sigui, entre la cúpula coneixen les tensions polítiques, que aprofiten en benefici propi. Fan els seus shows a nivell de Comunicació. Canalitzen les emocions dels “pringats” mundials (patriotismes, etc.) i això els acaba suposant més diners i més poder.
Els diners són el seu gran poder. El control de la plebe, la seva feina.
Anem a menys amb més gent. Més gent al mon. Més necessitat de menjar i gastar. Anem a menys pel que som. No som ja ciutadans. Som consumidors.(ni per la tele s’amaguen de dir-ho).
La nostra arma, no dependre del consum com a forma de vida. El NO CONSUM de banalitats, la nostra força. El nostre canal d’acció és l’ús de la tecnologia i les xarxes socials. I la persistència. Gran exemple són els ucraïnesos.
Però sobre tot, educar els nostres fills i joves per ser ells mateixos, desenvolupar les seves aptituts, sense posar-se limits. Trencar amb l'educació "unitaria" i deixar més espai al pensament, opcions, i no pensar que s'haurà de treballar en una empresa, sinò que aquesta la poden crear ells.
Els grans personatges no han de ser els futbolistes, sino els bons científics , els bons empresaris., els bons artistes i els que aporten alguna cosa a tothom.
En fi. De moment no paguem impostos per prendre el Sol. Que segueix sent de franc. Durarà ?.
5-3-2014
Anònim.
Difícil solució per a una qüestió difícil. Hem de començar a distingir què és indispensable, i què banalitat. Aquest és el problema, que hem fet de les coses banals el nostre "modus vivendi". Un exemple: Hem de deixar de prendre cava en una celebració? I si hem de fer servir les noves tecnologies com a canal d'acció, hem de tenir un ordinador i un mòbil, i un portàtil, i un .....????Complicada està la cosa!!!!
ResponderEliminarQuanta raó tens !!. No pretenc donar sol.lucions, sino pensar-hi una mica. Quan ets dins el "Sistema", és més fàcil comprar al Super que menjar el que es caça. No es tracta de tornar a la cova i a la porra. Pot ser que si fóssim una mica conscients del que voldriem ser i no ens conformem amb el que hi ha, hauriem fet un pas. Com deien, el mal existeix perquè els bons no fan res. Pot ser hem de dedicar-nos a la política per canviar-la. Pot ser que si s'aconsegueix la independència, s'hauria d'intentar canviar les estructures del Estat. Menys polítics, menys estructures de sou, Una constitució innovadora trencant els models actuals. Mínima estructura i adaptable. Pressupostos infranquejables. Prohibició del deute públic. Premi a la innovació i generació de recursos. Prohibir la contaminació (creació de tecnología propia). Llistes obertes. Enquestes per Internet (amb DNI i validesa de consulta). No voler canviar Madrid per Bruseles. Imitar els Suissos en lo bo. etc., etc. etc.
ResponderEliminarQuantes ganes tinc de comentaris com el teu. Moooltes gràcies.
De què parles, del Països Catalans o de la resta del món? Si parles de casa nostra, d'acord, podem intentar canviar alguna cosa per tal de millorar la nostra situació, si ens deixen. Però llavors ens obliden del SISTEMA globalitzador que en definitiva és el veritable causant ,practicament, de totes les crisis e injustícies al món. I tornariem de nou al començament de la nostra reflexió. És allò de: "ande yo caliente, ríase la gente ( o mejor muérase la gente)" Crec que necessitaríem molt més que consciència política per portar a terme aquesta transformació político-econòmica-ideològica. Difícil, molt difícil.
ResponderEliminarLa Corona d'Aragó va ser resultat de molts anys de realitats. Ara farien falta tambe molts anys per que es sembés en lo que va ser. Però l'entorn no guia cap allí. Es tracta de Catalunya. I no sé que dir de la Catalunya Nord, a part de no oblidar-los.
EliminarBona idea la DESGLOBALITZACIÓ per virtualitzar la diferència. Pot ser aprendriem alguna cosa.
Gràcies.