jueves, 17 de diciembre de 2015

GENIS DE LA CIÈNCIA

GENIS
Es sorprenent com personatges de segles enrere van ser capaços de fer avenços tecnològics que avui en dia encara considerem com impossibles o terriblement complexes.

Des d’un punt de vista més raonable, algunes ments brillants han aconseguit fer avançar en diversos temes o han desenvolupat ingenis o invents o empreses. Però hi ha cassos que no acabo d’entendre-ho. Són els cassos dels super-avançats.

Dels cassos “raonables” que són coeficients alts d’intel.ligència (entre 170 i 210) destaquen per ser bons en escacs (Garry Kasparov i Judit Polgar), columnista (Marilyn Vos Savant), actors (James Woods), ranxer i varies feines normals (Christopher Michael Langan. Calificat l’home més intel.ligent d’Amèrica), matemàtic (Sir Andrew Wiles), guionista (Rick Rosner), treballa a la NASA (Kim Ung-Yong. Amb un coeficient 210, considerat el més intel.ligent en l’actualitat, dels coneguts.), empresari (Paul Allen. Cofundador de Microsoft), Fisic teòric sobre diversos aspectes com relativitat i física cuántica, William James Sidis (300 de IQ, Johann Wolfgang von Goethe (210 de IQ ,novelista, escriptor, poeta, científic, geòleg, botànic, anatomista, físic, historiador de ciències, pintor, arquitecte, dissenyador, economista, filòsof humanista , Voltaire (190 de IQ) , Isaac Newton (190 de IQ. Físico, filòsof, inventor, alquimista y matemàtic), Immanuel Kant (175 de IQ) 

Són impressionants, sí, però no us sembla, que amb alguna excepció, no es poden comparar amb els Super-genis. Leonardo Da Vinci (arquitecte, escultor, pintor, inventor, músic, ingenier) , Albert Einstein o Galileo Galilei.

No tenien coeficients intelectuals superiors a altres (entre 170 i 300), però en canvi van crear, pensar, transformar amb un salt inexplicable o quasi bé “diví” aspectes que no s’acaben d’entendre.

Leonardo dibuixava aparells voladors, bicicletes, aparells semblants als “ovnis”, escafandres de busseig, helicòpter, canó, conta quilometres, paracaigudes, anemòmetre, etc

Com podien ser aquelles idees descontextualitzades? Al segle XV.

Tots els grans tenien algunes coses comuns. Primer, que havien format part de societats secretes, o eren massons. Tenien aquell punt de “bojeria” que caracteritza als genis. De vegades per una conducta no convencional i d’altra perquè simplement no eren comprensibles per les coses raretes que deien o manifestaven.

Però hi ha un personatge per mí super-super-superior. NIKOLA TESLA. Nascut al 1856. físicmatemàticinventor, i enginyer elèctric serbo-estatunidenc. Va aportar la teoria de la corrent alterna així com va registrar més de 700 patents.

Al morir, el Govern d’ EEUU va intervenir tots els seus documents, en els quals constaven els seus estudis, investigacions i descobriments. Molts d’aquests documents estan encara classificats. Molts van morir amb ell perquè moltes idees no les apuntava.

Va dir a la seva família  que les seves idees provenien d'unes veus al seu cap, que segons ell, provenien del futur, i gran part dels seus invents eren solament per explicar aquest fenomen. No seguia un procediment d’investigació típic i construïa aparells que de vegades no sabia la seva transcendència, sense planells o documents. Descrivia com “dropants” aquests missatges d’altres “dimensions”.

Aquestes transcripcions “telepàtiques” devien provocar més d’un somriure o fins i tot acusació de bogeria, excepte els que estaven dins aquests cercles “màgics” de l’època que el consideraven una “prova”.

Els seus invents, especialment els relacionats amb l’energia elèctrica,  el seu transport, o el magnetisme i la radio el van convertir amb l’inventor amb més “idees” per posar en pràctica , encara avui en dia.

No fa massa, uns científics russos, parlaven de construir una torre per proporcionar energia, quasi il·limitada, en base a una idea de TESLA.

Un personatge molt especial i misteriós. D’on va sortir? I les seves idees?
Els “super-grans” tenen alguna cosa inexplicable. No entenc, sinó, la seva capacitat de creació. Hi ha alguna cosa fora de lo normal.

Són els “escollits” per fer passos endavant? Per qui?


JP




No hay comentarios:

Publicar un comentario