lunes, 25 de noviembre de 2024

EN CAS DE BOMBA NUCLEAR

 

Hi ha ganes de que tinguem por. No hi ha res com la por per despistar. I perquè serveix despistar?  Mentre pensem en els missatges que ens bombardegen, els polítics aprofiten per moure els fils que els convé.

Escoltem cada dia les amenaces de guerra, fins i tot nuclear. Davant aquesta amenaça, què importa el demés? Què fa si apugen aquest o aquell impost? ; Si augmentem el pressupost militar amb les bones comissions que allibera? Podem observar el resultat de les eleccions nord-americanes i com tot això ens afectarà. Mentre ja comencem a deixar de fixar-nos en el que ha passat a València, en els cassos de corrupció, en els dirigents europeus que volen que paguem el “canvi climàtic” a base de inversions on els beneficiaris són els amiguets o els amos.

I si algú prem el botó nuclear, abans haurà avisat als enemics, amb el comentari de “només és una bomba tàctica” que farà baixar la borsa i on podreu aprofitar per comprar el que vulgueu o per vendre a temps.

En cas de bomba nuclear i resposta del mateix tipus ja s’hauria liat. Res del que fem, pensem o creiem ja no tindria importància, la vida ja només seria una espera agònica fins que arribés el núvol radioactiu.  Els benestants ja estarien en els seus bunkers, que com a ben informats, ja estarien preparats per això. La seva agonia serà més llarga però amb luxe, e luxe de morir més tard. Afectaria a tot el planeta? Segurament quedarien llocs aïllats o fora de les zones estratègiques que podrien sobreviure i s’encarregarien del nou Mon. El nou mon rústic, en degradació, amb por i amb el grups vàndals com a nous senyors. El caos.

Tornar a viure sota terra, amagats, amb la supervivència com a única feina. Hivern nuclear? Nova etapa glacial?

Però no serà així, perquè no és negoci. El negoci és la por, el control, els recursos, la guerra convencional, la limitació de l’elit, que siguin pocs i la resta uns bons esclaus obedients. El PODER. Aquest serà només útil si serveix per fer el que vulguin sense limitació, que aquesta la posen ells.

El nou Deu serà la tecnologia (pels rics). Per la resta ens deixaran les religions habituals, que calmen millor l’ànima. Ja veiem com s’empitjora l’educació pels que tenen pocs recursos, així com la sanitat, el transport públic, etc.

Estem en època de canvi. Canvi del poder global, del pensament espiritual, de la revolució dels “antics” països pobres. Tot acaba i tot reneix.

Això sí: ja heu pensat en que faríeu si el món s’acaba?  Jo li estic donant voltes...

 

JP




jueves, 14 de noviembre de 2024

EL MON AVUI

 

Tenim dues formes de veure el món. La primera i més important és la personal;  la segona és la visió global del planeta. Cadascú sap com porta la seva vida i sigui el que sigui i passi el que passi, un ha de viure el millor possible i adaptar-se a qualsevol situació. Només podem sortir d’aquesta creuada amb la mort i sembla correcte pensar que això ja vindrà pel seu propi peu.

Observant el món un queda perplexa. Els mòbils s’han apoderat del nostre temps lliure i la seva influència va creixent. Ja són el nostre amic més proper i sense el que no sabem viure. Ens arriba tota mena de informació i no sabem què és veritat i el que no. Només en l’oci no s’observa la manipulació, i això entre cometes,  ja que les pel·lícules també poden portar una càrrega intencionada.

Veiem l’allunyament  dels polítics de la gent del carrer. El poder de les grans multinacionals i dels fons d’inversió globals ja es veuen en cor de dir públicament que ells manen.

Els sistemes electorals ja els veiem com una fal·làcia, on es veuen com una justificació perquè gent amb intencions dubtoses escalen al cap de munt de la piràmide de poder. Llavors ja formen part de la nova classe social on tenen facilitats a tots els nivells i on demostren que no tothom és igual. Només cal veure com la justícia els tracte de forma a part i amb tota sèrie d’avantatges.  

Els estats s’engreixen com una bèstia que cada dia li cal més menjar i on controlar-ho tot és el principal objectiu. Els estats, la majoria cada vegada més endeutats, han d’obeir a qui els deixa els diners i a les agrupacions polítiques supranacionals (OTAN, FMI, OMS, etc.). Ara ja veiem com les decisions de Brussel·les, Otan i d’aquests ja estan per sobre del que la gent ha “votat”.

No cal dir que els llocs on no es vota ja fa temps que coneixen del que parlem.

Veiem com els països amb poder militar o econòmic volen imposar el seu poder.  Algun manipula altres països, provoca cops d’estat, genera guerres o considera que tenen dret a actuar sobre qualsevol lloc sense donar explicacions i saltant-ne les normes internacionals.  Al veure-ho tan sovint ho tenim incorporat com una normalitat i no ho hauria de ser.

Europa es comporta com una colònia i els caps d’estat obeeixen sense criteri propi. Es percep com actua en benefici d’altres i no pels ciutadans als qui suposadament  han de protegir. L’ecologia s’ha convertit en una excusa per incrementar taxes.

Veiem com el país més ric intenta evitar el seu declivi i no té cap mania a l’hora de dinamitar  qualsevol  situació que li sembli convenient. Tot és negoci, s’ha de vendre armament, s’han de mantenir els conflictes, s’ha de pressionar a la competència de poder. Que bé aniria als fabricants d’armes que el conflicte de l’orient mitjà es convertís en una nova guerra freda on uns recolzessin als jueus i els altres als iranians. Mantenir el gran país eslau entre dos conflictes armats per desgastar-lo i intentar en un futur que la nova organització de països dels BRICS entrés en conflicte. Aquesta organització suposa el risc més gran pel “país de les llibertats”. Es una amenaça pel control del comerç, per la venda d’armes i altres productes, pel control de les matèries primeres i per la primacia de la moneda imperial.

Quan un país veu com a nivell comercial i tecnològic perd pistonada i que la “competència” creix més i té mes població (i jove) veu a venir problemes. Si a més sumem que la competitivitat industrial va caient i  només li queda fer servir l’exèrcit i la influència i també s’acostuma a deixar-se portar pel poder financer i per la industria tecnològica. Les tendències en els països són lentes però difícilment variables, o sigui que ens tocarà viure una bona temporada de decadència occidental i les friccions pels canvis de poder en l’escenari mundial.

Ens hauríem d’anar preparant i esperar que no hi hagi una desgràcia irreparable.  I hauríem de pensar que si el futur ve per l’est, no estaria de més que Europa contemplés la possibilitat d’entrar als Brics.

Preparem-nos pels propers anys, que Nostradamus, Baba Banga i Edgard Cayce van preveure fets difícilment digeribles.

JP