domingo, 20 de noviembre de 2016

COSES INESPERADES CAP EL PONT DE L'ARCADA - IMPREVISTOS HACIA EL PUENTE DE PIEDRA

 COSES INESPERADES CAP EL PONT DE L’ARCADA

Aquest mati de dissabte no m,he despertat gaire d,hora. Més aviat tard, per voler anar a buscar el pont de pedra. He anat a fer un cafè i encara no tenia massa clar si aniria al bosc o faria alguna altra cosa.
El mati pintava agradable i havia recuperat l,esma, perduda el dia abans.
Ja un pel tard he agafat el cotxe, quasi en reserva, i he enfilat cap a l,Ordal via els Casots. Deixant l,Ordal arribava a l,urbanització del Lledoner en uns minuts.  Una vegada dins, he parat per revisar en el Google maps el millor punt de sortida a peu. Justament era al cantó més allunyat del punt planificat de sortida, però en deu minuts ja estava al lloc.
La temperatura era agradable i des del punt de sortida és podia veure el camí  que m,havia d,acostar al pont de pedra de l,Arcada. Com no coneixia la zona he iniciat la baixada per un camí que estava ben senyalitzat i posava prohibit el pas en un indicador. Però el piló que aguantava la senyal i la cadena havien estat tombats.
Era probable que la via em portes al camí o que m,acostés. I així ha estat després de 500 metres. Mil·limetrat.
Direcció sud, am  el sol de cara quan la serralada ho permetia, iniciava la part difícil,  que era la de saber quan sortir del camí cap el cantó dret (ho havia investigat).
Probablement estaria indicat (preguem...).  En vint minuts hauria de trobar el trencall i adreçar - me cap a la formació geològica. Però  si no havia indicador resultaria dificil trobar res.
Als deu minuts no semblava que hagués massa info de res i això  si , semblava bona zona per bolets, però no trobaria el pont de l,Arcada. (Es una formació natural en forma d,arc d,uns sis metres de forat dins un petit torrent. La zona es boscosa i rocosa, molt ordalenca).
Però faria una cosa poc habitual  en un mascle com cal. 
Sentia unes passes ràpides darrera meu i al girar - me  va aparèixer un esportista corrents. I sense pensar - m,ho dues vegades vaig preguntar - li pel pont. El corredor va disminuir el seu ritme però sense intenció de parar, tot i que em donava indicació del lloc.
Com a cosa normal vaig començar a córrer  al seu costat i m,anava indicant el troç que faltava (uns revolts de camí enllà). Després  havia de prendre un camí a ma dreta i no parar fins que s,acabés, i llavors trobaria la formació.
Llavors m,explicava com els eco - terroristes havien tret les indicacions per evitar que els mortals domingueros fessin malbé aquella zona, com reservat per gent digna com ells. Tot seguit m,explicava que passat el trencall del pont, no gaire lluny, havia l,arbre  de pedra , una pedra on unes heures havien format un barret que li donava aparença d,arbre.
Això mentre seguíem corrent com parella incompatible.  L,home em deia que passa't el pont de l,Arcada i escalant una mica trobaria un camí, i a la vora una cova amb dues boques, bonica de fotografiar.
M,ensenyaria el trencall i l,arbre si seguia corrent amb ell, molt amablement.  I així havia de ser. Vam passar de llarg del trencall del pont i després podia anar enrere. I corrent, corrent vam arribar al arbre de pedra, que això  semblava i que no hagués vist sense l,amable informador. Allí ens vam acomiadar.
Al arribar a casa he estat pensant en que lo de la carrera ha estat una mica surrealista. Estrany  de collons.
Després, ja arribant al pont de pedra es sentien veus de boletaires (estaven convençuts que ningú els escoltava), o de eco terroristes?  Bé, el pont es espectacular i bonic, en un racó de bosc ple de forats, d,avencs.
Els comentaris escatològics dels personatges boscosos no eren de boletaires sinó de espeleòlegs, que he anar a conèixer perquè m,han dit que estaven en un avenc.
 He fotografiat també tres forats per aquell troç de bosc.
Sortida curiosa, inesperada, diferent. Visca els imprevistos de bon acabar!. Gràcies runner.

IMPREVISTOS HACIA EL PUENTE DE LA ARCADA

Esta mañana de sábado no me he levantado pronto. Más bien tarde, por si quería ir a buscar el puente de piedra. He ido a tomar un café y aún no tenía muy claro si iría al bosque o que.
La mañana estaba agradable y había recuperado la “fuerza”, perdida el día anterior.
Ya un poco tarde he pillado el coche, casi en reserva de gasolina, y he subido hacia el puerto de Ordal vía los Casots. Dejando el pueblo de Ordal llegaba a la urbanización El Lledoner en unos minutos. Una vez allí, he parado para revisar en el Google maps el mejor punto de salida a pie. Justamente estaba en el lado más alejado del punto planificado, pero en diez minutos ya estaba situado.
La temperatura era agradable y desde el punto de salida se podía ver el camino que debía tomar para acercarme al puente de piedra  de la Arcada. Como no conocía la zona he iniciado la bajada por un camino que estaba bien señalizado y ponía prohibido el paso en un indicador. Pero el pilón que aguantaba la señal y la cadena habían sido tumbados.
Era probable que la vía me acercara al camino a seguir. Y así ha sido después de 500 metros. Milimetrado.
Dirección sur, con el sol de cara cuando la cordillera lo permitía, iniciaba la parte difícil, que era la de saber cuándo dejar el camino hacia el lado derecho (lo había investigado).
Probablemente estaría indicado (roguemos ...). En veinte minutos debería encontrar el desvío y dirigirme hacia la formación geológica. Pero si no había señal resultaría difícil encontrar nada.
A los diez minutos no parecía que hubiera demasiada info de nada y eso sí, parecía buena zona para setas, pero no encontraría el puente de la Arcada. (Es una formación natural en forma de arco de unos seis metros de agujero en un pequeño torrente. La zona es boscosa y rocosa, muy de la zona del Ordal).
Pero haría algo poco habitual en un macho de nivel “1”.
Sentía unos pasos rápidos detrás de mí y al girarme apareció un corredor. Y sin pensarlo dos veces le pregunté  por el puente. El deportista disminuyó su ritmo pero sin intención de parar, aunque me daba indicaciones del lugar.
Como algo normal empecé a correr a su lado y me iba informando de la distancia pendiente (unas curvas de camino más allá…). Después debería tomar un camino a mano derecha y no parar hasta que se acabara, y entonces encontraría la formación.
Entonces me contó como los eco-terroristas habían sacado las indicaciones para evitar que los mortales domingueros estropearan esa zona, como reservado para gente digna como ellos. Seguidamente me animó a descubrir otro sitio, que pasado el desvío del puente, no muy lejos, estaba el árbol de piedra, una piedra donde unas hiedras habían formado un sombrero que le daba apariencia de árbol.
Esto mientras seguíamos corriendo como pareja incompatible. El hombre me decía que pasado el puente de la Arcada y escalando un poco encontraría un camino, y cerca, una cueva con dos bocas, bonita de fotografiar.
Me enseñaría el desvío y el árbol si seguía corriendo con él, muy amablemente. Y así debía ser! Pasamos de largo del desvío del puente y luego podía ir marcha atrás. Y corriendo, corriendo llegamos al árbol de piedra, que eso parecía y que no hubiera visto sin el amable informador. Allí nos despedimos.
Al llegar a casa he estado pensando en que lo de la carrera ha sido un poco surrealista. Vaya. extraño de cojones!
Después, ya llegando al puente de piedra se oían voces de buscadores de setas (estaban convencidos de que nadie los escuchaba), ¿o de eco-terroristas? Bueno, el puente es espectacularmente bonito, para mí,  en un rincón de bosque lleno de agujeros, de, simas.
Los comentarios escatológicos de los personajes boscosos no eran de buscadores de setas sino de espeleólogos, que fuí a conocer porque me dijeron que estaban en la boca de una sima.
He fotografiado también varios agujeros por aquel trozo de bosque.
Salida curiosa, inesperada, diferente. Viva los imprevistos de buen fin !. Gracias runner.


JP



viernes, 4 de noviembre de 2016

EL MAPA DE PIRIS REIS - Catala i Castellano

EL MAPA DE PIRIS REIS – ELS ANTICS REIS DEL MAR

El mapa de Piris Reis és una carta nàutica feta suposadament per l’almirall otomà Piris Reis al 1.513. Ell mateix deia que s’havia basat en antics mapes de centenars o milers d’anys d’antiguitat que havien estat dels “antics reis del mar” (en algun dels mapes figura una illa a la costa americana ja no existent, de la que alguns s’han atrevir a anomenar Atlàntida). El misteri ajuda a la imaginació.

El document, pintat sobre pell de gasela, es conserva al museu Topkapi d’ Istambul. El més curiós d’aquest document (havia més cartes nàutiques fetes per Piris Reis) era que apareixien les costes d’Amèrica, i especialment ben detallades les de sudamerica. També apareixia l’Antàrtida amb un detall només comparable amb les cartes fetes des de satèl·lit o des d’una certa alçada amb tecnologia actual. La costa detallada de l’Antartida correspon a la terra “sota el gel” i no l’aparença visual del gel, lo que encara fa més estrany el document. L’Antàrtica va ser descoberta molt més tard cap el 1.820 per una expedició russa.

Segons aquesta informació, Colon, podia haver sabut l’existència de terres mar enllà i que no fos tan desconeixedor del que es podia trobar.

O sigui, informació anterior als coneixements actuals? Qui disposava de informació tan detallada segles o mil·lennis abans del descobriment d’Amèrica? Hi ha un forat en el temps amb la pèrdua dels coneixements? Cataclismes periòdics? Civilitzacions i coneixements perduts?
Hi ha altres informacions que fan pensar en “desajustos” amb la història oficial. Al temple de Angkor Wat de Cambodja hi ha un gravat d’un dinosaure. Aquest temple té segles però no mil·lennis. Informació antiga?
JP


EL MAPA DE PIRIS REIS – LOS ANTIGUOS REYES DEL MAR

El mapa de Piris Reis es una carta náutica hecha supuestamente por el almirante otomano Piris Reis en 1513. Él mismo decía que se había basado en antiguos mapas de cientos o miles de años de antigüedad procedentes de los "antiguos reyes del mar" (en alguno de los mapas figura una isla en la costa americana ya no existente, de la que algunos se han atrevió a llamar Atlántida). El misterio atiza  la imaginación.

El documento, pintado sobre piel de gacela, se conserva en el museo Topkapi de Estambul. Lo curioso de este documento (había más cartas náuticas hechas por Piris Reis) era que aparecían las costas de América, y especialmente bien detalladas las de Sudamérica. También aparecía la Antártida con un detalle sólo comparable con las cartas hechas desde satélite o desde una cierta altura con tecnología actual. La costa detallada de la Antártida corresponde a la tierra "bajo el hielo" y no la apariencia visual del hielo, el cual todavía hace más extraño el documento. La Antártica fue descubierta mucho más tarde hacia el 1820 por una expedición rusa.

Según esta información, Colon, podía haber sabido de la existencia de tierras allende el mar y que no fuera tan desconocedor de lo que se podía encontrar.
O sea, información anterior a los conocimientos actuales? Quien disponía de información tan detallada siglos o milenios antes del descubrimiento de América? Hay un agujero en el tiempo con la pérdida de los conocimientos? Cataclismos periódicos? Civilizaciones y conocimientos perdidos?

Hay otras informaciones que hacen pensar en "desajustes" con la historia oficial. En el templo de Angkor Wat de Camboya hay un grabado de un dinosaurio. Este templo tiene siglos pero no milenios. Información antigua?


JP


EL MAPA DE PIRIS REIS – ELS ANTICS REIS DEL MAR
El mapa de Piris Reis és una carta nàutica feta suposadament per l’almirall otomà Piris Reis al 1.513. Ell mateix deia que s’havia basat en antics mapes de centenars o milers d’anys d’antiguitat que havien estat dels “antics reis del mar” (en algun dels mapes figura una illa a la costa americana ja no existent, de la que alguns s’han atrevir a anomenar Atlàntida). El misteri ajuda a la imaginació.
El document, pintat sobre pell de gasela, es conserva al museu Topkapi d’ Istambul. El més curiós d’aquest document (havia més cartes nàutiques fetes per Piris Reis) era que apareixien les costes d’Amèrica, i especialment ben detallades les de sudamerica. També apareixia l’Antàrtida amb un detall només comparable amb les cartes fetes des de satèl·lit o des d’una certa alçada amb tecnologia actual. La costa detallada de l’Antartida correspon a la terra “sota el gel” i no l’aparença visual del gel, lo que encara fa més estrany el document. L’Antàrtica va ser descoberta molt més tard cap el 1.820 per una expedició russa.
Segons aquesta informació, Colon, podia haver sabut l’existència de terres mar enllà i que no fos tan desconeixedor del que es podia trobar.
O sigui, informació anterior als coneixements actuals? Qui disposava de informació tan detallada segles o mil·lennis abans del descobriment d’Amèrica? Hi ha un forat en el temps amb la pèrdua dels coneixements? Cataclismes periòdics? Civilitzacions i coneixements perduts?
Hi ha altres informacions que fan pensar en “desajustos” amb la història oficial. Al temple de Angkor Wat de Cambodja hi ha un gravat d’un dinosaure. Aquest temple té segles però no mil·lennis. Informació antiga?
JP


EL MAPA DE PIRIS REIS – LOS ANTIGUOS REYES DEL MAR
El mapa de Piris Reis es una carta náutica hecha supuestamente por el almirante otomano Piris Reis en 1513. Él mismo decía que se había basado en antiguos mapas de cientos o miles de años de antigüedad procedentes de los "antiguos reyes del mar" (en alguno de los mapas figura una isla en la costa americana ya no existente, de la que algunos se han atrevió a llamar Atlántida). El misterio atiza  la imaginación.
El documento, pintado sobre piel de gacela, se conserva en el museo Topkapi de Estambul. Lo curioso de este documento (había más cartas náuticas hechas por Piris Reis) era que aparecían las costas de América, y especialmente bien detalladas las de Sudamérica. También aparecía la Antártida con un detalle sólo comparable con las cartas hechas desde satélite o desde una cierta altura con tecnología actual. La costa detallada de la Antártida corresponde a la tierra "bajo el hielo" y no la apariencia visual del hielo, el cual todavía hace más extraño el documento. La Antártica fue descubierta mucho más tarde hacia el 1820 por una expedición rusa.
Según esta información, Colon, podía haber sabido de la existencia de tierras allende el mar y que no fuera tan desconocedor de lo que se podía encontrar.
O sea, información anterior a los conocimientos actuales? Quien disponía de información tan detallada siglos o milenios antes del descubrimiento de América? Hay un agujero en el tiempo con la pérdida de los conocimientos? Cataclismos periódicos? Civilizaciones y conocimientos perdidos?
Hay otras informaciones que hacen pensar en "desajustes" con la historia oficial. En el templo de Angkor Wat de Camboya hay un grabado de un dinosaurio. Este templo tiene siglos pero no milenios. Información antigua?

JP
Resultado de imagen de el mapa de piris reis
Resultado de imagen de el mapa de piris reis



Resultado de imagen de el mapa de piris reis

EL MAPA DE PIRIS REIS - Catala i Castellano

EL MAPA DE PIRIS REIS – ELS ANTICS REIS DEL MAR

El mapa de Piris Reis és una carta nàutica feta suposadament per l’almirall otomà Piris Reis al 1.513. Ell mateix deia que s’havia basat en antics mapes de centenars o milers d’anys d’antiguitat que havien estat dels “antics reis del mar” (en algun dels mapes figura una illa a la costa americana ja no existent, de la que alguns s’han atrevir a anomenar Atlàntida). El misteri ajuda a la imaginació.

El document, pintat sobre pell de gasela, es conserva al museu Topkapi d’ Istambul. El més curiós d’aquest document (havia més cartes nàutiques fetes per Piris Reis) era que apareixien les costes d’Amèrica, i especialment ben detallades les de sudamerica. També apareixia l’Antàrtida amb un detall només comparable amb les cartes fetes des de satèl·lit o des d’una certa alçada amb tecnologia actual. La costa detallada de l’Antartida correspon a la terra “sota el gel” i no l’aparença visual del gel, lo que encara fa més estrany el document. L’Antàrtica va ser descoberta molt més tard cap el 1.820 per una expedició russa.

Segons aquesta informació, Colon, podia haver sabut l’existència de terres mar enllà i que no fos tan desconeixedor del que es podia trobar.

O sigui, informació anterior als coneixements actuals? Qui disposava de informació tan detallada segles o mil·lennis abans del descobriment d’Amèrica? Hi ha un forat en el temps amb la pèrdua dels coneixements? Cataclismes periòdics? Civilitzacions i coneixements perduts?
Hi ha altres informacions que fan pensar en “desajustos” amb la història oficial. Al temple de Angkor Wat de Cambodja hi ha un gravat d’un dinosaure. Aquest temple té segles però no mil·lennis. Informació antiga?
JP


EL MAPA DE PIRIS REIS – LOS ANTIGUOS REYES DEL MAR

El mapa de Piris Reis es una carta náutica hecha supuestamente por el almirante otomano Piris Reis en 1513. Él mismo decía que se había basado en antiguos mapas de cientos o miles de años de antigüedad procedentes de los "antiguos reyes del mar" (en alguno de los mapas figura una isla en la costa americana ya no existente, de la que algunos se han atrevió a llamar Atlántida). El misterio atiza  la imaginación.

El documento, pintado sobre piel de gacela, se conserva en el museo Topkapi de Estambul. Lo curioso de este documento (había más cartas náuticas hechas por Piris Reis) era que aparecían las costas de América, y especialmente bien detalladas las de Sudamérica. También aparecía la Antártida con un detalle sólo comparable con las cartas hechas desde satélite o desde una cierta altura con tecnología actual. La costa detallada de la Antártida corresponde a la tierra "bajo el hielo" y no la apariencia visual del hielo, el cual todavía hace más extraño el documento. La Antártica fue descubierta mucho más tarde hacia el 1820 por una expedición rusa.

Según esta información, Colon, podía haber sabido de la existencia de tierras allende el mar y que no fuera tan desconocedor de lo que se podía encontrar.
O sea, información anterior a los conocimientos actuales? Quien disponía de información tan detallada siglos o milenios antes del descubrimiento de América? Hay un agujero en el tiempo con la pérdida de los conocimientos? Cataclismos periódicos? Civilizaciones y conocimientos perdidos?

Hay otras informaciones que hacen pensar en "desajustes" con la historia oficial. En el templo de Angkor Wat de Camboya hay un grabado de un dinosaurio. Este templo tiene siglos pero no milenios. Información antigua?


JP


EL MAPA DE PIRIS REIS – ELS ANTICS REIS DEL MAR
El mapa de Piris Reis és una carta nàutica feta suposadament per l’almirall otomà Piris Reis al 1.513. Ell mateix deia que s’havia basat en antics mapes de centenars o milers d’anys d’antiguitat que havien estat dels “antics reis del mar” (en algun dels mapes figura una illa a la costa americana ja no existent, de la que alguns s’han atrevir a anomenar Atlàntida). El misteri ajuda a la imaginació.
El document, pintat sobre pell de gasela, es conserva al museu Topkapi d’ Istambul. El més curiós d’aquest document (havia més cartes nàutiques fetes per Piris Reis) era que apareixien les costes d’Amèrica, i especialment ben detallades les de sudamerica. També apareixia l’Antàrtida amb un detall només comparable amb les cartes fetes des de satèl·lit o des d’una certa alçada amb tecnologia actual. La costa detallada de l’Antartida correspon a la terra “sota el gel” i no l’aparença visual del gel, lo que encara fa més estrany el document. L’Antàrtica va ser descoberta molt més tard cap el 1.820 per una expedició russa.
Segons aquesta informació, Colon, podia haver sabut l’existència de terres mar enllà i que no fos tan desconeixedor del que es podia trobar.
O sigui, informació anterior als coneixements actuals? Qui disposava de informació tan detallada segles o mil·lennis abans del descobriment d’Amèrica? Hi ha un forat en el temps amb la pèrdua dels coneixements? Cataclismes periòdics? Civilitzacions i coneixements perduts?
Hi ha altres informacions que fan pensar en “desajustos” amb la història oficial. Al temple de Angkor Wat de Cambodja hi ha un gravat d’un dinosaure. Aquest temple té segles però no mil·lennis. Informació antiga?
JP


EL MAPA DE PIRIS REIS – LOS ANTIGUOS REYES DEL MAR
El mapa de Piris Reis es una carta náutica hecha supuestamente por el almirante otomano Piris Reis en 1513. Él mismo decía que se había basado en antiguos mapas de cientos o miles de años de antigüedad procedentes de los "antiguos reyes del mar" (en alguno de los mapas figura una isla en la costa americana ya no existente, de la que algunos se han atrevió a llamar Atlántida). El misterio atiza  la imaginación.
El documento, pintado sobre piel de gacela, se conserva en el museo Topkapi de Estambul. Lo curioso de este documento (había más cartas náuticas hechas por Piris Reis) era que aparecían las costas de América, y especialmente bien detalladas las de Sudamérica. También aparecía la Antártida con un detalle sólo comparable con las cartas hechas desde satélite o desde una cierta altura con tecnología actual. La costa detallada de la Antártida corresponde a la tierra "bajo el hielo" y no la apariencia visual del hielo, el cual todavía hace más extraño el documento. La Antártica fue descubierta mucho más tarde hacia el 1820 por una expedición rusa.
Según esta información, Colon, podía haber sabido de la existencia de tierras allende el mar y que no fuera tan desconocedor de lo que se podía encontrar.
O sea, información anterior a los conocimientos actuales? Quien disponía de información tan detallada siglos o milenios antes del descubrimiento de América? Hay un agujero en el tiempo con la pérdida de los conocimientos? Cataclismos periódicos? Civilizaciones y conocimientos perdidos?
Hay otras informaciones que hacen pensar en "desajustes" con la historia oficial. En el templo de Angkor Wat de Camboya hay un grabado de un dinosaurio. Este templo tiene siglos pero no milenios. Información antigua?

JP
Resultado de imagen de el mapa de piris reis
Resultado de imagen de el mapa de piris reis



Resultado de imagen de el mapa de piris reis